Mendub

Tam Versiyon: Talâk ( Boşama )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Nikah akdini bozan yani söylendiğinde talâk vaki olacak sözleri kullanmaktan şiddetle kaçınmak lazımdır. Her müslümanın mendub.com evvela nikahı bozacak şu hususları bilmesi zaruridur:

İnsanı dinden çıkaracak sözler söylenince hem iman, hem de nikah gider. Hem imanın mendub.com hem de nikahın yenilenmesi gerekir.

Kocasının "Üçten dokuza kadar hanımım benden boş olsun" sözü ile kadın üç talâkla birden boş olur. O kadınla bir daha bir arada kalamaz ve nikahlanamaz.
Ancak o kadın bir başkası ile evlenir, birlikte olur (zifafta bulunur) ve ikinci kocası ölür veya boşanırsa yeniden iddet bekledikten sonra evvelki kocası ile nikahlanabilir.

Bir kimse her ne sabapla olursa olsun hanımının yüzüne veya gıyabında: Boş ol, ben seni boşadım, ben seni boşuyorum." derse hanımı kendisinden boş olur.
Eğer "Seni ebediyen bıraktım, seni babanın evine gönderiyorum." demişse niyeti sorulur. Nikahı bozmayı kastetmişse yine boşamış olur.