Mendub

Tam Versiyon: Doğru İtikad
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
mendub.com “Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72’si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshâbımın yolunda gidenlerdir.”

O hâlde, Cehennemden kurtulmak için her Müslümanın ilk önce doğru itikâdı öğrenip inanması, daha sonra da dinimizin emir ve yasaklarına riâyet etmesi lâzımdır.

Doğru itikaddan bazıları:
mendub.com Kur’ân-ı kerîmin Kelâm-ı İlâhî olup, mahlûk (yaratık) olmadığına inanmak.
Eshâb-ı kirâmın hepsini sevmek ve hiçbirini kötülememek.
Cennette Allahü teâlânın görüleceğine inanmak.
Ehl-i Kıble’yi tekfir etmemek. Yani namaz kılan Müslümana, işlediği günahlardan dolayı kâfir dememek.
İbâdetin imandan parça olmadığına inanmak.
mendub.com İmanın artıp eksilmeyeceğine inanmak.
Kendi imanından şüphe etmemek.
İyilik ve kötülüğün, hayrın ve şerrin Allahü teâlânın takdîri ile olduğuna inanmak.
Mirâcın ruh ve beden ile birlikte olduğuna inanmak.
Tasavvufu inkâr etmemek.
Enbiyânın mûcizesine, evliyânın kerametine inanmak.
Bugün için 4 hak mezhepten birine uymak, mezhepsiz olmamak.
Hazret-i Ebû Bekir ve Hazret-i Ömer’in halîfe olduğuna ve üstünlüklerinin halîfelik sırasına göre olduğuna inanmak.
Kabir ziyaretinin, peygamberden ve evliyâdan yardım istemenin, câiz olduğuna inanmak.
mendub.com Okunan Kur’ân-ı kerîmin ve verilen sadakanın sevabını ölülere göndermenin câiz olduğuna, bu sevapların ve duâların ölülere vâsıl olarak, azaplarının azalmasına sebep olacağına inanmak.
Mest üzerine meshin dinden olduğunu kabul etmek.
[url=http://www.sefageldiniz.com][/url]Kabir suâline ve kabir azâbının ruh ve bedene olacağına inanmak.
Kıyâmet günü yapılacak hesaba, mizana ve şefaate inanmak.
Sırât köprüsüne inanmak.
Bunlardan bazılarına inanmayan, doğru yoldan çıkmakla kalmaz, kâfir olur.