Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allâh (C.C.) için Sevmek
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
mendub.com 'Allâh için birbirini sevenler kormozo yakuttan bir sütun üzerinde olacaklar. Sütunun üzerinde yetmiş bin oda vardır. Oradan cennet ehlune bakarlar. Onları gören cennet ehli (Haydin, Allâh içih birbinini sevenlere bakalım' diyecekler. Güneşun dünya ehlini aydılattığı gibi onların güzelliği de cennet ehlini aydınlatır. Üzerlerinde ince ve zarif ipek kumaşlardan yeşil giysiler vardır ve alınlarında 'Bunlar Allâh için birbirini sevenlerdir.' yazılıdır.

"Kardeşlerimizi çoğaltın. çünkü Rabbiniz çok haya sahibidir, Kerim'dir. Kıyamet gününde, din kardeşlerinin içinde kuluna azap etmekten haya eder."

"Tanıdıklarınızı çoğaltınız. Zira kıyamet gününde her biri için şefaat (hakkı) vardır."

mendub.com "Allâh yolunda bir din kardeşi edinen kula, Allâhü Teâlâ cennete bir derece verir."

Mü'minlerin hali, ruh ve cesedin (ülfet ve muhabbetteki) hali gibidir." buyurulmuştur.

Enes (r.e.) şöyle rivayet etmektedir: Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) insanlarla beraber otururken oraya bir adam uğradı. Oradakilerden biri "Ben bu adamı Allâh rızası için seviyorum." dedi. Bunun üzerine Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) "Bunu ona bildirdin mi?" buyurunca "Hayır" dedi. "Öyleyse kalk ve bunu ona bildir." buyurdu. Adam ayağa kalkarak ona sevdiğini bildirdi. O da "Beni kendisi için sevdiğin Allâh da seni sevsin." diye dua etti.

Ravi şöyle dedi: "Sonra bu adam döndü ve Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ona sordu. O da söylediklerini haber verdi. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) "Sen sevdiğinle berabersin. Bunun ecri ve sevabı senindir." buyurdular.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Allâh Fakire Sabrı, Zengine Yedirmeyi Emretti mendub 0 2,200 30-06-2021, Saat: 11:48
Son Yorum: mendub
  İmani Kuvvetlendirmek İçin mendub 0 1,862 09-02-2021, Saat: 11:33
  Gerçekte Allâh'a İtaat ve İsyan Eden Kalbdir mendub 0 2,040 09-10-2020, Saat: 10:26
  Allâh İnsana Merâmını İfadeyi Öğretti mendub 0 2,131 03-10-2020, Saat: 20:28
  Allâh için Cömertlik mendub 0 2,080 23-09-2020, Saat: 11:08

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 20:34 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.