Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dikkat Edilecek 7 Husus
Cabir b.Abdullah (radıyallâhu anh)'ın bildirdiğine göre; Hazret-i Peygamber (s.a.) şöyle buyurmuştur:
1. mendub.com Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, komşuyu komşuya mirasçı yapacak sandım.
2. mendub.com Yine bana kadınlar hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, onları boşamak haram olacak sandım. (İffetli hanımların hâlini müsamaha ile karşılamak)
3. mendub.com Yine bana köleler hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, onlar için kendiliklerinden hür olacakları bir süre belirleyecek sandım.
4. mendub.com Yine bana misvak kullanma hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, misvak kullanmanın farz kılındığını sandım.
5. mendub.com Yine bana cemaatle namaz kılma hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, cemaatle kılınmayan hiçbir namazın kabul edilmeyeceğini sandım.
6. mendub.com Yine bana insanlar uykuda iken gece namaz kılma hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, artık gece uykusu yasaklanacak sandım.
7. mendub.com Yine bana Allâh'ı anma ve O'nu zikretme hakkında o kadar çok iyi şahitlikte bulundu ki, Allâh'ın anılmadığı hiçbir sözün fayda vermeyeceğini sandım.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Evlenirken Dikkat Edilecek Hususlar mendub 0 907 20-07-2020, Saat: 13:22
Son Yorum: mendub
  Acele Edilecek Şeyler mendub 0 2,038 31-05-2020, Saat: 16:22
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 20:32 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.