Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeytan ve İnsan
Şeytan ilâhî divandan kovulduktan sonra, Allâh'ın kullarını doğru yoldan saptırmayı kendine vazife edinmiş ve başarıya ulaşma uğruna her yolu deneyeceğini açıkça ilan etmiştir:
"Ey Adem oğulları!... Şeytan sakın sizi de aldatmasın. Çünkü o ve kabilesi, kendilerini göremeyeceğimiz cihetten sizi görürler. Şüphesiz ki Biz şeytanları iman etmeyenlere dost kıldı." (el-A'raf 7/27)

Şeytanın insanı idlal yolları her ne kadar çok ve çeşitli olsa da aslında o, insana cebren (zorla) bir şey yaptırma gücüne sahip değildir. Bu husus ayet-i kerimelerde şöyle ifade edilmiştir:
mendub.com "Nihayet hesapları görülüp işleri bitirilince şeytan onlara şöyle der: 'Şüphesiz Allâh size gerçek olanı vaad etti. Ben de size vaad ettim ama yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir gücüm de yoktu. Ben sizi sadece davet ettim,siz de hemen (ve hiç sonunu düşünmeden) bana uydunuz. O halde beni kınamayın, nefislerinizi kınayın..." (İbrahim 14/22)

mendub.com "Halbuki şeytanın onlar üzerinde hiçbir kuvveti yoktur. Ancak Biz ahirete iman edeni şüphe içinde olandan ayıralım diye (ona bu mühleti verdik)..." (es-Sebe, 34/21).

mendub.com Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır." (em-Nisa 4/76)
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İnsan Hayatının Üç Merhalesi mendub 0 1,964 27-12-2020, Saat: 13:51
Son Yorum: mendub
  Şeytan'ın Hileleri mendub 0 1,863 23-07-2020, Saat: 23:41
  Mevlana'da İnsan Sevgisi mendub 0 995 20-03-2020, Saat: 11:04
  Şeytan İnsanın Vücudunda Kanın Dolaştığı gibi Dolaşır mendub 0 2,481 01-08-2018, Saat: 01:38

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 20:26 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.