Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ölümü Yaklaşan Kişi
Ölümü yaklaşan kişinin sakin olması ve ili ile kelime-i şeharet (La ilahe illallah, Muhammedün Resûlullâh) söylemesi ve Allâhü Teâlâ'nın mağfiretini (affedeceğini) ümit ederek Allâh'a karşı hüsn ü zan (iyi niyet) içinde olması müstehabtır.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: mendub.com "Ölüyü (ölmek üzere olanı) üç şeyde müşahade ediniz. Alnı terlediği, gözleri yaşardığı, dudakları kuruduğu zaman. Bu ona Allâh'ın rahmetinin inmesidir."

"Ölülerinize (ölmek üzere olanlara) 'La ilahe illallah, Muhammedün Resûlullâh' sözünü telkin ediniz." Huzeyfe (r.a.)'ın rivayetinde "Zira bu söz geçmiş hataları yok eder." buyurulmuştur.

"Ölmek üzere olan bir adama ölüm meleği geldi. kalbine baktı, fakat orada bir şey bulamadı. sonra ağzını açtı, dilini damağına dayamış mendub.com 'La ilahe illallah' derken buldu. Bu ihlas kelimesi sayesinde mağfiret olundu (günahları bağışlandı)."

Telkinde yumuşak muamele etmek müstehabtır. O ada zayıf olduğu için lisanı söylemekte zorlanabilir. Eğer ısrar edelersa bu kelimeyi hoş görmemesinden korkulur. Hüsn ü zan müstehaptır. Zira hadis-i kudside "Ben kulumun benim hakkımdaki zannı yanındayım. benim hakkımda hayır zanda bulunsun." buyurulmuştur.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ölümü Çok Hatırlamalı Fakat Temenni Etmemelidir mendub 0 1,920 05-05-2020, Saat: 16:28
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 15:24 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.