Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duada Salevat Getirmek
Fedale bin Ubeyd'den (r.a.) rivayet olundu:
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.)'le beraber oturuyorduk. o sırada içeri bir adam girdi ve namaz kıldı. Sonra 'Allah'ım, beni mağfiret et ve bana rahmet et' diye dua etti. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), mendub.com "Ey namaz kılan, acele ettin. Namaz kılıp oturduğun zaman Allâh'a layık olduğu şeyle hamd et ve benim üzerime salat getir. Sonra dua et." buyurdu. Biraz sonra başka biri geldi ve namaz kıldı. Sonra Allâh'a hamd edip Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e selavat getirdi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Ey namaz kılan kimse, Allâh'a dua et. Eğer dua edersen duana icabet olunur." buyurdu.

Duanın evvelinde, ortasında ve sonunda Peygamber Efendimiz (s.a.v.) salevat getirilir. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e salevat okumak, duanın kabul olmasının şartlarındandır. Allâhü Teâlâ kerim'dir, duanın bazısını kabul edip bazısını ayırmayacağı için duanın evvelinde, ortasında ve sonunda salevat getirilir.

Hz. Enes (r.a.) Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: mendub.com "Dua, bana salevat getirilinceye kadar perdelenmiştir."

Hz. Ali (r.a.) Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in "Hiçbir dua yoktur ki, benim ve al (ehl-i beyt) imin üzerine salevat getirilinceye kadar Allâh ile arasında perde olmasın. Bana salevat getirirse perde açılır, onun duasına icabet olunur. Bunu yapmazsa dua geri döner." buyurduğunu rivayet etmiştir.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Salevat, Nerede Okunur mendub 0 864 22-04-2020, Saat: 18:51
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 15:31 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.