Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nikâh
Evliliğin, dini korumak, ahlakı güzelleştirmek ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in övünmesine sebep olmak gibi faziletleri vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):

mendub.com "Evleniniz, çoğalınız. Çünkü ben kıyamet günü, diğer ümmetlere karşı -düşük bile olsa- sizin çokluğunuzla övüneceğim." buyurmuştur.

Evlilik, zenginliğe ve rızık kazanılmasına sebep olur. Kur'ân-ı Kerim'de "Ve sizden bekarları ve kölelerinizden ve cariyelerinizden salihleri evlendirin. Eğer onlar fakir iseler, Allâhü Teâlâ onları fazlı ile zengin kılar..." (Nur Suresi, ayet 32) buyurulmuştur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) mendub.com "Kim müslüman bir kişinin evlenmesine şahitlik ederse, O Allâh yolunda bir gün oruç tutmuş gibidir. Bir gün, yedi yüz gündür.", "Şefaatlerin en faziletlesi iki kişinin evlenmesine şefaat etmek (onların evlenmesine yardımcı olmak)tır." buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir. Muhakkak nikâh benim sünnetimdir." buyurmuştur.
Ara
Thanks given by:

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 20:07 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.