Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sabah Evden Çıkarken
Allâh ile kul arasında bir bağ olan duâ, ilahi rahmetin imdadımıza yetişmesini sağlayan önemli bir vasıtadır. Biz isteklerimizi dua etmek suretiyle Yüce Rabbimize sunar, dilek ve arzumuzun kabul edilmesini isteriz. Yüce Rabbimiz Kur'ân-ı Kerim'de; mendub.com "Benden isteyenin duâ ettiğinde duâsını kabul ederim" (Bakara, 2/186) buyurarak dualarımızın kabul ediyeceğini açıkça bildirmektedir. Yeter ki biz duâ etmesini ve içtenlikle istemesini bilelim.

İnsan evinden çıkarken şu şekilde duâ edebilir:
mendub.com "Allah'ım, ismini anarak yola çıkıyorum. Sen ne dilersen o olur. Sana tevekkül ettim.

Allah'ım, evime dönünceye kadar haktan sapmaktan ve saptırılmaktan, hata yapmaktan ve yaptırılmaktan, zulmetmekten ve zulme uğramaktan, cahillik etmekten ve cahilce davranışlara itilmekten sana sığınıyorum. (İbn Mace, "Duâ", 18; Ebû Davud, "Edeb", 103; Tirmizi, "Daavût", 34)

mendub.com "Allahım, bu günümde de senden iyilik, takva ve senin hoşnut olacağın işleri yapmamaı nasip etmeni dilerim; beni doğru yola ilet ve işlerimde başarılar ihsan eyle." (Rıyazü's-Salihin, C. III., Hadis no:1502, 1522)

"Allahım, bana yardım eyle, zorlukları kolaylaştır ve bana helal rızık nasip eyle." Amin.
Ara
Thanks given by:

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 21:52 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.