Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurbanda Temizlik ve Etin Muhafazası
#1
mendub.com Sağlık kontrolleri yapılmış hastalıksız hayvanlar alınmalıdır.

Kesme, yüzme ve parçalama işleri serin yenrelre yapılmalı; kan, bağırsak vs. atıklar gelişi güzel etrafa atılmamalı ve akarsulara dökülmemelidir.

Sakatat ve etler aynı yerde bulundurulmamalıdır.

Etler, yeni kesildiğinde -kesim sıcaklığında- buzdolabına, poşet içine veya hava almayacak şekilde büyük parçalar halinde üst üste konulmamalı; kesim sıcaklığı düştükten sonra buzdobalına konulup 12 saat dinlendirilmelidir. Hemen yenilmeyecek etler bu dinlenmeden sonra, ihtiyaca uygun miktarlarda derin dondurucuya konulmalı veya kavurma yapılarak muhafaza edilmelidir.

Et, buzdolabında yaklaşık 2-3 gün, kıyma ise 1-2 gün dayanır. Eğer daha uzun müddet muhafaza edilecekse küçük parçalar halinde buzdolabinin buzluğunda veya derin dondurucuda saklanması gerekir.

Donmuş etler, çözülmesi için buzdolabının alt raflarında bekletilmelidir. Çabuk çözülmesi için kalorifer ve soba üzerinende veya oda socaklığında bekletilmemelidir.

mendub.com Pişmiş etler sıcak iken derin dondurucuya konulmamalı, oda sıcaklığında 2 saatten fazla da kalmamalıdır. Zehirlenme tehlikesine karşı dikkatli olunmalıdır.

Çiğ eti hazırlamadn önce ve sonra eller iyice yıkanıp kurulanmalıdır. Çiğ etler için kullanılan kesme tahtası, meyve ve sebze için kullanılmamalıdır.
Ara
Cevapla
Thanks given by:


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 15:58 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.