20-06-2021, Saat: 15:25
Namaz dinin direğidir. Bütün ibadetlerin en üstünü, en faziletlisidir. Ayet ve Hadislerde namaz kadar tafslat verilmiş, başka ibadet yoktur. namaz kılan bir insan günde beş kez durumunu Rabbine arz eder. Resûl-i Ekrem efendimiz "Ne dersiniz? Birinizin kapısı önünde ırmak aksa ve o ırmaktan günde beş kez o ırmakta yıkansa, o adamın vücudunda pislik bulunur mu?" buyurdu. Ashab "hayır onda pislik namına birşey kalmaz" dediler. Sevgili Peygamberimiz de mendub.com "İşte beş vamik namaz da böyledir. Allâh bu namaz nedeniyle kullarının hatalarını Affeder. sahibini tertemiz kılar" buyurdu.
Böylesine önemli bir ibaet olan namazı huşu içinde kılmak lazımdır. Şayet bir mü'min namazını huşu içinde kılıyor ise namazla ilgili olmayan şeyleri zihnine yaklaştırmıyorsa, bu kişi namaz kılarken, Rabbi ile konuştuğunu söyleyebilir. Çünkü Allâhü Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu Resûl-i Ekrem efendimiz haber vermiştir.
"Namazı kendim ile kulum arasında ikiye taksim ettim. Onun yarısı benim yarısı kulumundur. Kulumun istediği de verilecektir.
Böylesine önemli bir ibaet olan namazı huşu içinde kılmak lazımdır. Şayet bir mü'min namazını huşu içinde kılıyor ise namazla ilgili olmayan şeyleri zihnine yaklaştırmıyorsa, bu kişi namaz kılarken, Rabbi ile konuştuğunu söyleyebilir. Çünkü Allâhü Teâlâ'nın şöyle buyurduğunu Resûl-i Ekrem efendimiz haber vermiştir.
"Namazı kendim ile kulum arasında ikiye taksim ettim. Onun yarısı benim yarısı kulumundur. Kulumun istediği de verilecektir.