Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ana Hakkının Ehemmiyeti
Enes bin Malik (r.a.) şöyle anlatıyor: Alkame çok çalışkan, çok sadaka veren bir gençti. Bir gün hastalandı ve haztalığı şiddetlendi. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) Al, Ömer, Bilal ve Selman'a 'r.anhüm) "Alkame'nin yanına gidin. Ne halde olduğuna bakın." buyurdu. Onlar da Alkame'nin yanına girdiler. Ona 'La ilahe illallah' demesini söylediler. Fakat söyleyemedi. Durum haber verilince, Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) 'Onun ana babası var mı?' diye sordu. 'Onun yaşlı bir anası var.' denildi.

Anası Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.)'in huzuruna çağırıldı. Ona 'Doğru söyle, Alkame nasıl biriydi?' dedi. Anası, 'O namaz kılar, oruç tutar, kazancının çoğunu sadaka verirdi. Ancak ben ona çok kızgınım. Çünkü o birçok hususta hanımını bana tercih ederdi.' dedi.

Bunun üzerine Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) 'Anasının kızgınlığı onun dilini bağladı.' buyurdu ve Alkame'yi ateşte yakmak istedi. Anası bunu duyunca asla razı olmadı ve 'Kalbimin meyvesi, ömrümün mahsulü oğlumu gözümün önünde yakacak mısınız?' dedi.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) mendub.com "Ey Alkame'nin anası, Allâh'ın azabı daha şiddteli ve daha kalıcıdır. Nefsim yed-i kudretinde olan Allâh'a yemin ederim ki, sen ona kızgın olduğun müddetçe onun ne namazı, ne de sadakası kendisine fayda verir." buyurdu.

Anası bunları duyunca ellerini kaldırdı ve 'Allâh şahidim olsun ki ben Alkame'den razı oldum.' dedi.

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.), "Ey Bilal, git bak, dili dönüyon mu? Anası belki utandıı için kalbinde olmayanı söyledi." buyurdu. Bilal (r.a.) hemen kalkıp gitti, gördü ki Alkame 'La ilahe illallah' diyebiliyordu.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anne Hakkının Önemi mendub 0 1,768 11-02-2021, Saat: 11:54
Son Yorum: mendub
  Ehl-i Sünnet İnancının Ehemmiyeti mendub 0 1,880 08-08-2020, Saat: 10:46
  İstiğfarın Ehemmiyeti mendub 0 1,876 14-05-2020, Saat: 11:56

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 22:58 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.