Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şehidlerin Fazileti
Ayet-i celilede mealen mendub.com "Ve Allâh yalında öydürülenlere ölüler demeyin, hayır diridirler ve lakin siz bilemezsiniz." (Bakara suresi, ayet 154) buyurulmuştur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
Allâhü Teâlâ'nın şehide altı ikramı vardır:
1. Kanının dökülen ilk damlasıyla şehidin bütün günahları bağışlanır.
2. Şehid, cenneteki makamını görerek ölür.
3. Kabir azabından kurtulması için kendisine imdad ve yardım olunur.
4. Kıyametin en büyük korkularından emniyet ve selamette kalır.
5. Şehidin başına, dünyadan ve dünyadakilerden daha hayırlı ve değerli olan yakuttan vakar tacı konur.
6. Şehidin yakınlarından yetmiş kişiye şefaat etmesine müsaade olunur.

"Varlığım kudret elinde bulunan Allâh'a yemin ederim ki, dünyadan ayrılan bin mü'min, dünyaya ve dünyadakilere, -gündüzün bir saatinde bile- geri dönmeyi arzu etmezler. Ancak, şehidler, Allâh yolunda çarpışarak öldürülmeleri için, dünyaya tekrar dönmeyi arzu ederler."

"Şehidler, gördükleri üstün ikram ve mükafattan dolayı 'On kere dünyaya dönüp Allâh yolunda öldürüleyim!" derler.

mendub.com "Varlığım kudret elinde bulunan Allâh'a yemin ederim ki, ben, Allâh yolunda şehid edilmemi, sonra, diriltilmemi; sonra, şehid edilmemi, sonra, diriltilmemi; sonra, şehid edilmemi ne kadar arzu ederdim!"

"Allâh yolunda öldürülmek, bütün günahlara keffaret olur, onları örter, bağışlatır." buyurunca, Cebrail (a.s.) "Borç, müstesna" dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de "Borç. müstesna" buyurdu.

"Şehidler, öldürülmek acısını, herhangi bir kimsenin, pire ısırmasından veya çimdiklenmekten duyduğu acı gibi hafif bulur."
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İlim Öğrenmenin Fazileti mendub 0 1,837 20-12-2020, Saat: 14:32
Son Yorum: mendub
  Gecenin Fazileti mendub 0 998 23-11-2020, Saat: 13:06
  Abdestin Fazileti mendub 0 1,096 16-08-2020, Saat: 12:23
  Ashâb-ı Kirâm'ın Fazîleti mendub 0 1,964 11-08-2020, Saat: 20:49
  Sadaka Vermenin Fazileti mendub 0 1,089 09-08-2020, Saat: 20:35

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 00:21 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.