17-06-2020, Saat: 19:23
Müslüman, başkasından kabul etmeyeceği şeyleri sadaka olarak vermez. Allâhü Teâlâ (mealen) mendub.com "Bir de tutarlar kendilerinin hoşlanmadıkları şeyleri Allâh'a isnad ederler..." (Nahl Suresi, ayet 62) buyurmuştur. Elmalılı Muhammed Hamdi Efendi, bu ayet-i kerimenin tefsirinde şöyle demiştir: Nitekim kız evladından hoşlanmazlar, Allâh'ın kızları var derler, kendileri riyasette (baş olmakta) başkasının ortaklığından hoşlanmazlar fakat Allâh'a şirk koşarlar, kendileri elçilerine hürmet edilmesini isterler, Allâh'ın resullerini hafife alıp hakaret ederler, putlarına kıymetli mallarını takdim ederler, beğenmedikleri aşağılık mallarını Allâh için vermeğe kalkışırlar.
Müslüman kendisi için ayırdığı şeylerden sadaka verir. Hz. Ali (k.v.) sadaka vereceği zaman çantasındaki dirhemlerin en güzelini seçerdi. Eğer bulamazsa en güzel elbisesini seçer onu sadaka olarak verir ve "Kıyamet gününde kitabımda "Sen sağlam ve iyi olanı kendine ayırdın, kötü olanları da benim için harcadın' yazısını görmekten haya ederim. buyurdu.
Müslüman kendisi için ayırdığı şeylerden sadaka verir. Hz. Ali (k.v.) sadaka vereceği zaman çantasındaki dirhemlerin en güzelini seçerdi. Eğer bulamazsa en güzel elbisesini seçer onu sadaka olarak verir ve "Kıyamet gününde kitabımda "Sen sağlam ve iyi olanı kendine ayırdın, kötü olanları da benim için harcadın' yazısını görmekten haya ederim. buyurdu.