Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İstiğfarın Ehemmiyeti
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:

mendub.com Her derdin devâsı vardır. Muhakkak günahların devâsı da istiğfârdır.

mendub.com "Bütün âdemoğlu için iki sahife vardır. Sahifenin birine gündüz işlediği ameller yazılır. Diğerine de gece işlediği ameller yazılır. Sonra bu iki sahife dürülür. Eğer onlarda, -bir günah için de olsa- istiğfâr varsa nur saçarlar. İstiğfâr yoksa, karanlık ve simsiyah bir şekilde dürülürler."

mendub.com "Her gün, iki defâ, yâni sabah ve akşam istiğfâr getirmeyen kimse kendine zulmetmiştir."

mendub.com "Israrla beraber küçük günah kalmaz (büyük olur), istiğfârla da büyük günah kalmaz (af olunur)."

İstiğfâr, üzüntülerden kurtulmak için bir çıkış yoludur.

Hz. Huzeyfe (r.a.) buyurdu ki: "Âileme karşı dilimde kötü sözler olurdu. Ben bunu Resûlullâh'a sordum. Bana, 'Ey Huzeyfe, istiğfârla aran nasıl? Ben Allâh'a, günde yüz defa istiğfar ederim. Ümmetimin hayırlıları, iyilik yaptıkları zaman sevinirler, kötülük yaptıkları zaman da istiğfâr ederler.' buyurdu."

İstiğfâr; malı, hattâ evlâdı da çoğaltır buyurulmuştur.

Bir adam, Hasan-ı Basrî'ye (r.h.) gelip kıtlıktan şikâyet etti. 'Allâh'a istiğfâr et.' dedi. Başka birisi gelip fakirlikten şikâyet etti, başka biri, neslinin az olmasından, bir başkası da toprağının verimsizliğinden şikâyette bulundu. Bunların hepsine Allâh'aistiğfâr etmelerini emretti. Bunun üzerine Rabî' bin Sabîh, 'Sana adamlar geldi. Hwpsi farklı şeylerden şikâyet ettiler ve senden yardım istediler. Sen de hepsine aynı şeyi söyledin.' deyince, Hasan-ı Basr'ı (r.h.) cevap olarak "Gelin dedim: Rabbinizin mağfiretini isteyin, çünkü O, mağfireti çok bir Gaffâr'dır. Bol hayır ile üzerinize semâyı (yağmuru) salsın ve size mallar ve oğullarla imdât eylesin ve sizin için cennetler yapsın, sizin için ırmaklar yapsın." meâlindeki (Nuh sûresi, 10-12.) âyet-i kerîmeleri okudu.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ana Hakkının Ehemmiyeti mendub 0 1,876 27-09-2020, Saat: 15:43
Son Yorum: mendub
  Ehl-i Sünnet İnancının Ehemmiyeti mendub 0 1,882 08-08-2020, Saat: 10:46
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 02:37 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.