Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niçin İbadet Ediyoruz?
İbadet, insanın yaratılışının temel gayesidir. mendub.com “Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (Zâriyât, 51/56) buyuran Rabbimiz bizlere yaratılış gayemizi hatırlatmakta ve bizden sadece kendisine ibadet etmemizi istemektedir. Kur’an’da insanın değeri, ortaya koyduğu kullukla ölçülmüştür. Bu kulluğun en somut göstergesi de ibadetlerdir (Furkân, 25/77).

Yüce Yaratıcımız bizlere sayısız nimetler bahşetmiştir. Bunların karşılığında ise kendisinden başka ilah olmadığına iman ederek bu imanın gerektirdiği şekilde bir hayat sürmemizi istemektedir. İmanımızın amel boyutunu oluşturan ibadetlerimiz aynı zamanda Rabbimizin nimetlerine şükrümüzün ifadesidir.

Ayrıca insanın iç dünyasını temizleyen ibadetler bireyleri kötülükten uzak tutar. Dolayısıyla bu bireylerin oluşturduğu toplumda güven ve iyiliğin egemen olmasına katkı sağlar. Bütün bunların dışında ibadetleren temelde Allah emrettiği için yapılır. Her şeyden müstağni olan mendub.com Allah'ın elbette bizim ibadetlerimize de ihtiyacı yoktur.
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İnsan Niçin Sever? mendub 0 2,142 18-06-2020, Saat: 02:56
Son Yorum: mendub
  Hamile Bayandan Gelen Kanın Hükmü nedir? Bu Esnada İbadet Yapılabilir mi? mendub 0 2,011 25-05-2020, Saat: 13:34
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 11:08 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.