Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fâtiha 'nın Önemi
Bir kutsî hadiste Allâhü Teâlâ'nın, mendub.com "Namazı (Fâtiha'yı) kulumla kendi aramda yarı yarıya paylaştım ve kulum dilediğini alacaktır" buyurduğu ifade edildikten sonra şöyle devam edilmiştir: Kul (namazda Fâtiha'yı okurken( "Hama âlemlerin Rabbi Allâh'a mahsustur" deyince Allâh, "Kulum bana hamdetti" buyurur. Kul "O. rahmân'dır ve rahîm'dir" deyince Allâh, "Kulum beni ödü" der. "Ceza gününün tek sahibi" deyince "Kulum benim yüceliğimi dile getirdi" der. "Ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz" deyince "Bu, kulumla benim aramda ortak olan kısımdır ve istediği kulumun olacaktır" buyurur. Kul "Bizi dosdoğru yola ilet; nimetine erdirdiklerindenin yoluna; gazaba uğramışların ve doğrudan sapmışların yoluna değil!" deyince Allâh, "İşte bu, yalnızca kuluma aittir ve kuluma istediği verilecektir" buyurur.

Sonunda söylenen ve mendub.com "Duâmızı kabul buyur, bizi eli boş çevirme" manasına gelen "âmin" ibaresi Fâtiha sûresine dâhil olmadığı gibi, ayet de değildir. Resûlullâh'ın Fâtiha'dan sonra "âmin" dediği ve böyle denilmesini öğütlediği ifade edilmiştir (Müslim, Salât, 72-76).
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Anne Hakkının Önemi mendub 0 1,768 11-02-2021, Saat: 11:54
Son Yorum: mendub
  40 Sayısının Önemi mendub 0 1,812 06-02-2021, Saat: 17:23
Son Yorum: mendub

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 01:43 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.