23-03-2019, Saat: 01:14
Madem Receb ayı günahların affedildiği aydır. Bağışlanmanın yolunu ve istiğfarın nasıl yapıldığını bilmek gerekiyor. Rivayete göre şu istiğfar duasını Receb ayında yedi kere okuyan kimsenin günahları affolunmaktadır. mendub.com "estağfirullahe'l - Azime'llezi la ilahe illa hu el-Hay-yü'l Kayyumu ve etubu ileyh. Tevbete abdin zalimin li-nefsihi la-yemliku li-nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura." manası; "Hayat sahibi olan, her şeyi idare edip ayakta tutan, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allâh'tan mağfiret dilerim. Kendi nefsime zulmetmiş kulun tevbesi gibi O'na tevbe ederim. Öyle bir kul ki, kendi nefsi adına ne ölüme, ne hayata ve ne de tekrar dirilmeye sahip değildir." (Mecmuatül ahzap, 1/1599)
Üç aylar birer dua ve niyaz mevsimidir. En güzel duaları başta sahabiler olmak üzere İslam büyüklerinden öğreniyoruz. Hz. Ali'nin Receb ayında şu şekilde dua ettiği rivayet edilir: "Allâh'ım, salat eyle Muhammed (s.a.v.)'in üzerine; hikmet yıldızları ve devamlı nimet ve ısmet kaynağı ehli beytine.
mendub.com Allâh'ım beni hertürlü kötülüklerden koru. Beni unutkan etme ve gaflet üzerine bırakma. Sonumu da hasret ve pişmanlıkla bitirme. Benden razı ve hoşnut ol. Senin mağfiretin zalimler içindir; ben de nefsime zulmettim.
Üç aylar birer dua ve niyaz mevsimidir. En güzel duaları başta sahabiler olmak üzere İslam büyüklerinden öğreniyoruz. Hz. Ali'nin Receb ayında şu şekilde dua ettiği rivayet edilir: "Allâh'ım, salat eyle Muhammed (s.a.v.)'in üzerine; hikmet yıldızları ve devamlı nimet ve ısmet kaynağı ehli beytine.
mendub.com Allâh'ım beni hertürlü kötülüklerden koru. Beni unutkan etme ve gaflet üzerine bırakma. Sonumu da hasret ve pişmanlıkla bitirme. Benden razı ve hoşnut ol. Senin mağfiretin zalimler içindir; ben de nefsime zulmettim.