Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ümit ve Korku
"Sizden herhangi biriniz ölürken mutlak surette Allâh'a hüs-i zan (iyilik, güzellik beklemek) ederek ölsün." buyurmuştur. Yine bir kudsi hadisde Resul-i Ekrem (s.a.v.): "Allâhü Teâlâ buyurur ki: "Ben kulumun zannı üzereyim. (Beni nasıl sanırsa öyle bulur) dilediği gibi beni sansın." buyurmuştur. Resul-i Ekrem (s.a.v.) ölüm döşeğinde yatan bir hastanın ziyaretine giderek, ona, kendisini nasıl hissetiğini sorar. Adam, "Günahımdan korkuyor ve fakat Allâh'ın rahmetinden ümidimi kesmiyorum" deyince, Resul-i Ekrem (s.a.v.):

mendub.com "Mü'minin kalbinde korku ile ümid toplandığı müddetçe Allâhü Teâlâ kuluna umduğunu verir ve onu korktuğundan emin kılar." buyurmuştur.

Günahların çokluğu kendisini ümitsizliğe düşüren bir adama Hz. Ali, "Allâh'ın ranmetinden ümidini kesme, ümitsizlik, günahlarından çok daha büyüktür", dedi. Süfyan-ı Sevri de, "Bir kimse günah işlediği vakit Allâhü Teâlâ'nın onu afva kadir olduğunu bilip mağfiret edeceğini umarsa, Allâhü Teâlâ onu mağfiret eder. Zira Allâhü Teâlâ bir kavmi kınayarak haklarında: "Rabbınıza karşı beslediğiniz şu zannınız (yok mu?) işte sizi o helak etti." (Fussilet, 23)
Ara
Thanks given by:

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 23-05-2025, 02:43 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.