Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kulluğun Özü: Duâ
Duâ; mendub.com davet kelimesi ile aynı kökten gelir ve "çağırmak, istemek, yardım dilemek" anlamlarına gelir. Dua aşağıdan yukarıya, küçükten büyüğe doğru yönelen bir iletişimdir. Dua her kul için geçerli olan, insanın Rabbi ile arasında vasıtasız gerçekleştirdiği bir konuşmadır.

Dua sadece Allah'a yapılır. Dua acizliğin, yani kulluğun itirafı olduğu ve Allah'ı tek yaratıcı bilmenin göstergesi olduğu için kulluğun ve ibadetlerin özüdür. Duâ ederek Rabbini anan kimseyi Cenâb-ı Hak da anar (Bakara, 2/152).

Cenâb-ı Hak "De ki: mendub.com (Kulluk ve) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?" (Furkan, 25/77) buyurmuştur. Dinin direği namaz da, Kur'ân'da iki yerde (En'âm, 6/52; Kehf, 18/28) dua kelimesi ile ifade edilmiştir. Cenab-ı Hak dua edene karşılığını muhakkak vereceğini bildirmiştir. (Mü'min, 40/60). "Ben yakınım. Biri benden bir şey istediğinde onun duasına karşılık veririm." (Bakara, 2/86)

Dua ederken kime el açtığımızın farkında olarak, Rabbimizin mutlak zenginlik sahibi olduğunu bilerek, sevgi ve tazim duyguları içinde lütuf ve yardım dilemeliyiz.
Ara
Thanks given by:

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 11:57 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.