Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sadaka ve Zekâtı Kimlere Vermeli
Sadaka ve zekâtı nemalandıran, yani sadaka ve zekâtı iyilikte kullanan kimseleri seçmeli, onları gözetmelidir.

Dünyadan yüz çevirip yalnız âhiret için çalışan muttaki; Allâh’tan korkan fakirleri seçmelidir.

Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: mendub.com “Yalnız müttakilerin (Allâh’tan korkanların) yemeğini ye. Senin yemeğini de yalnız müttakiler; Allâh’tan korkanlar yesin.”

Çünkü onlara yapılan yardım, onların takvalarını artırmağa hizmet eder. Bu sâyede yardımda bulunan da ecir kazanır. Yine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hadîs-i şerîflerinde şöyle buyurmuştur:
mendub.com “Yemeğinizi müttakilere; Allâh’tan korkanlara yedirin. Sadakalarınızı da mü'minlere verin.”

mendub.com “Yemeğin ile Allah için sevdiğin kimseye ziyafet ver.”

Bilhassa ilim sahibi olan fakirleri seçmelidir. Çünkü bunlara vermek ilimde kendilerine yardım etmektir. Allah rızasını kazanmak niyeti ile ilim tahsili en büyük ibadettir. İbn-i Mübarek sadakalarını bilhassa âlimlerin fakirlerine verirdi. Kendisine niçin böyle yaptığı sorulduğunda buyurdular ki:
– mendub.com “Ben, Peygamberlikten sonra ilimden daha üstün bir rütbe olduğunu zannetmiyorum.

Âlimlerden biri bir ihtiyaçla karşılaşınca onun ile meşgul olur da okuyamaz. Onun ihtiyacını temin edip okumasını sağlamak daha makbuldür.”
Ara
Thanks given by:

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Zekat Vermeyenler - Zekatı Verilmemiş Mal mendub 0 1,989 23-05-2020, Saat: 21:59
Son Yorum: mendub
  Ticaret Malının Zekâtı Kendi Cinsinden Ödenebilir mi? mendub 0 1,964 19-05-2020, Saat: 17:08
  Ticaret Malının Zekâtı Nasıl Hesaplanır? mendub 0 1,909 18-05-2020, Saat: 02:18
  Tarım Ürünlerinin Zekâtı mendub 0 2,036 17-05-2020, Saat: 13:51
  Zekâtı Verilmeyen Mal Helâk Olur mendub 0 2,030 15-05-2020, Saat: 21:52

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Tarih: 24-05-2025, 00:50 Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.